2014 e Girerken Memurun Mali Tablosu‏

2014 e Girerken Memurun Mali Tablosu‏

images

2014 ‘e GİRERKEN

“Kişinin namazı ibadeti sakın sizi aldatmasın. Siz onun dirhem ve dinarla olan münasebetine bakın…” HZ.MUHAMMED(S.A.V)

“Haksızlık karşısında susarsanız, hakkınızla birlikte şerefinizi de kaybedersiniz…” HZ ALİ(R.A)

      İnsanoğlu nefsiyle mücaele etmek zorunda olan aynı zamanda da nefsinin ihtiyaçlarını karşılamak zorunda olan bir varlıktır. Bu ihtiyaçların karşılanmasında mayanın,inancın ve itikadın ne kadar önemli olduğunu söylemeye gerek yoktur. Alın teri,emek ve sonunda “helal” ile süslenmiş nimetler…

Ağustos ayında memurun mali ve özlük hakları ile ilgili olarak, iki yılı kapsayan bir toplu sözleşme tiyatrosu sergilenmişti.

“Hatırlayalım “

Kağıt üzerindeki sayısal yetkili sendika! Toplu sözleşmeninin bitimine 14 günden fazla bir zaman olmasına rağmen , sözde belirlediği 1050(bin elli) sorunun “s” sine bile dokunmadan ve hatta diğer konferedasyon başkaları izinde iken , hatta ve hatta işverenin yapmış olduğu 3+3 teklifinin revize edilmesini bile beklemeden işvereni 123 TL net ücrete ikna etmiştir! Evet yanlış okumadınız. İşverenin ikna etmesi beklenirken memur için orda olduğunu idda edenler, memuru masada işverene teslim etmiştir. Üç milyona yakın memurun yarısı, işverenin teklif ettiği 3+3 zammın altında zam alarak fiyaskoyu belgelemiştir. Önümüzdeki süreci dikkate alırsak yaşanacak en az dört adet seçim süreci ve ülke içindeki bir takım olaylar işverenin elini kolunu bağlamıştı. 4+4’ e kesin gözle bakarken hatta 5+5 ve üzeri zamma pazarlık elini uzatmışken işverenin imdadına yine işveren tarafından semirtilmiş malum sendika yetişmiştir.

İşin tv filmlerine konu olacak tarafı ise bu hezimetin zafer havasında kutlanması,pişkince savunulmasıdır. Şu bir gerçekki memurun sendikası olduğu iddia eden sendikamsı yapı, memurun iki yılını ve 3 (üç) milyar lirasını tabiri caizse çalıp işverene hediye etmiştir.

“Bir bakalım”

Alınan zam ortadadır. Altı da, üstü de 123 lira.

Aile yardımı zammı Sıfır!

Çocuk parası zammı Sıfır!

Fazla çalışma ücreti zammı Sıfır!

Ek ödeme zammı Sıfır!

Ek ders zammı Sıfır!

Tazminat zammı Sıfır!

İkramiye zammı Sıfır!

İşte bunların bütçesi de, yandaşların sendikacılığı da koskoca bir SIFIRDIR.

Bir memur maaşıyla 2002 Aralık’ta;

2 bin 221 kilo patates alabilirken, bugün bin 237 kilo alabiliyor. Erime %44,3.

Bin 342 kilo patlıcan alırken, bugün 895’e düşmüş. Erime %33,3.

Bin 382 kilo domates, 978 kiloya düşmüş. Erime %29,3.

Bin 117 kilo sivri biber, 832 kiloya düşmüş. Erime %25,5.

Memurun maaşı, her gün mum gibi eriyip gidiyor.

Son bir yılda LPG’ye %20 zam yapıldığı, patatesin %93; kuru fasulyenin %46; ilacın %25; ekmeğin %13; kuru soğanın %12; peynirin %11 zamlandığı bir ülkede; maaşlara %5,1 zam yapılmasını davul zurnayla kutlamak sendikacılık mıdır?

OECD içinde en uzun çalışma süresi bizde, En zayıf iş güvencesi bizde, Taşeronlaşma bizde, Sendikasızlaştırma bizde, En kötü yaşam koşulları bizde, En çok gecekondu bizde, En düşük maaş bizde ,Toplam gelirin %10’unu bile alamayıp toplam gelir vergisinin %62,6’sını ödeyen çalışanalar da bizde … Ama “Dünyanın en büyük 17. ekonomisiyiz” diyenlerde bizde”

 

Birde müjdem var! Altı aylık enflansyon farkı olarak 0.27 zam farkı da varmış. Çarşı-pazar eflansyonun %20 lerde setrettiği ama rakamlarla oynanarak 6,27 çıkan eflansyondan ek derslerimize de 0.3 kuruş zam yansıyacak…O zaman bu toplu sözleşmeye 3 kuruşluk sözleşme diyebiliriz. Bu sözleşmeyi imzalayan sendikanın sıfatını da hayal gücünüze bırakıyorum…

“Bitirirken”

Alemlere rahmet, fahri kainat efendimizin sözü ortadadır “Kişinin namazı ibadeti sakın sizi aldatmasın. Siz onun dirhem ve dinarla olan münasebetine bakın…”  bizler, bizi temsil edenlerin hakkı haklıya ,hakkı ölçüsünde ve adaletle taksim etmesine bakmalıyız. Yoksa herkesin ibadeti kendisine…

Onurlu ve dik duruşuyla “Hakkı tutup kaldırmayı” kendine şiar edinen, yandaşa yöndeşe göre değil hakka ve haklıya göre sendikacılık yapanlarla beraber olmaya; Türk Eğitim –Sen de olmaya ve haksızlıklara dur demeye….Sonuna kadar Evet!

Eğer haksızlık karşısında susarsak Hz. Ali Efendimizin sözü aklınıza gelsin….

 

M.Fatih KARAASLAN

Türk Eğitim Sen Şube Mali Sekreteri

 

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir